PRO BUFFER jest innowacyjnym produktem w zakresie zwalczania kwasicy i niestrawności. Szybko przywraca równowagę środowiska żwacza przez działanie podwyższające i stabilizujące pH. Neutralizuje zgromadzony w żwaczu kwas mlekowy dzięki zawartości kwaśnego węglanu potasu. Zawarte w produkcie sole kwasu jabłkowego stymulują rozwój bakterii Selenomonas ruminantium, które wykorzystują kwas mlekowy, co dodatkowo zmniejsza jego koncentrację w żwaczu. Zawarte w produkcie PRO BUFFER polifenole wspomagają odporność, a glinokrzemiany wiążą endotoksyny uwolnione z obumierających bakterii żwaczowych.
Zastosowanie:
|
Dawkowanie:
Podawać krowom wysokowydajnym oraz w okresie zwiększonego zagrożenia kwasicą, wlewem do pyska w ilości 100 g produktu na 1 l wody. Gramatura: 100 g, 1 kg |
Skład:
dwuwęglan potasu, wodorowęglan wapnia, witamina C, ekstrakt z drożdży, wyciąg z pastek winogron, sepiolit, kwas jabłkowy |